Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Legendás hangzások, nagy teljesítmény pehelysúlyban

Legendás hangzások, nagy teljesítmény pehelysúlyban

Küldetésünk, hogy abszolút koncertképes felszereléseket kínáljunk, de mindezeket könnyen hordozható, kis súlyú kivitelben. Egy dologban nem ismerünk kompromisszumot ez pedig a kiváló hang, akár jazz-ről, akár rock zenéről van szó. 

Rengeteg gitárláda kapható manapság, és egyre több a könnyű kivitelű. Sajnos nagyon ritka az a láda, amelynek a lakóját is ismerjük. A felszerelésben található hangszóró alapvető hatással van a hangzásra. Mivel a sok jó forgalmazható megoldás között nem találtunk egyértelműen olyat, ami a szintén forgalmazott fejek közt a hagyományos gitárláda "hívőknek" ajánlani tudtunk volna, elkésztettük saját ládáinkat.

Maga a láda 1•12-es kivitelben készült, zárt hátuljú. A ládát, a kiváló csöves erősítőket építő S.L.Amps - Somogyi Laci barátom  segítségével alakítottuk ki, illetve a ládákat teljes egészében Ő rakta össze. Nekem ez bőven elég garancia a minőségre. Oldalai és alja-teteje fenyőből készül, a minél kisebb súly érdekében, míg eleje és hátulja rétegelt nyír, a megfelelő szilárdságért. A hátlapon egy dupla Jack-es tálca kapott helyet, párhuzamos bekötéssel, így több ládát is össze lehet fűzni, amennyiben szükség volna erre. A láda tetején egy süllyesztett fogantyú segíti a hordozhatóságot, valamint ennek segítségégével a mai modern, mini erősítő-fejek biztonságosan ráhelyezhetőek rajtuk.

A ládák belső kialakítása olyan, hogy optimálisan a Celestion neodymium hangszóróit tudják befogadni. a hangszóró kínálat 60 watt-tói 300 wattig fedi le a teljesítmény igényeket, A rendelkezésre álló ládák a Creamback, V-Type, hangszórók neodymium verzióit rejtik, valamint 2 nagy teljesítményű hangszóróval, a BN12-300-zal vagy a Copperback-kel vannak szerelve.

Persze semmit nem érnének a fentebb leírtak anélkül, hogy erről ne lehetne meggyőződni, ezért készítettünk pár rövid videót, hogy kedvetekre tudjatok választani.

Kezdjük a teljesítménnyel, ez a 300 watt-os BN12-300-zal szerelt láda:

 

Következő ládában a 250 Wattos Copperback hangszóró szerepel. Ezzel a hangszóróval szerelik a Quilter Aviator Mach 3, 200 wattos kombókat:

Kisebb teljesítmény, de legendás hang, a 70 wattos Neo V-type hangszóróval:

Már 60 watt is rengeteg mindenre elég, főleg, ha a közkedvelt Creamback hangszóró neodymium változatából szólal meg:

 

Amennyiben a könnyebb megoldás keresed, de a kiváló hangzásból Te sem engednél, reméljük a fentebbi klasszikus felépítésű ládákból, valamint a bennük lakó klasszikus és modern hangszórókból Te is találsz a stílusodhoz illőt!

A felvételeken a ládák egy Quilter Superblock erősítővel, kompresszorral, az S.L.Amps kiváló New Blues overdrive pedáljával, és egy klasszikus Delay-jel szólalnak meg.